Gradera inte ner superbussarna!

 

 Pontus Lindberg (M), till höger på bilden, diskuterar superbussatsningen med partikollegan Patric Åberg, kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge. Foto: Peter J Olsson

– Lyssna på kommunerna och resenärerna! Det är budskapet i den fråga jag ställer till kollektivtrafiknämndens ordförande Stefan Svalö (S) på tisdagens fullmäktigemöte (28/4) i Region Skåne, säger Pontus Lindberg (M).

Idén om superbussar i den skånska kollektivtrafiken håller på att ta form, tyvärr verkar den stanna på halva vägen. Tanken har varit att ”tänka tåg och köra buss” – då skulle man snabbare få en ordentlig uppgradering av skånsk trafik. Till exempel sträckan Kristianstad-Osby-Älmhult.

Tyvärr arbetar Skånetrafiken i dag efter planen att denna senare ska gå Kristianstad-Osby och därmed bara bli en något uppsnofsad pendlingsbuss nästan identisk med dagens buss 545 – fast med färre stopp.

– Det är inte att tänka tåg, säger Pontus Lindberg (M), tåg är sällan bara en matarlinje till en tätort, den förenar flera punkter. Till exempel Kristianstad som Nordvästskånes ekonomiska centrum och Ikeas sjudande utveckling av Älmhult. En snabb busslinje där skulle ge dynamiska effekter och dessutom kunna minska utsläppen från dagens bilpendling. Och efterfrågas också av kommuner och resenärer.


Pontus Lindberg (M)
regionråd i opposition och 2:e vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden
Region Skåne
Tel: 044-309 34 72

Moderaterna i Region Skåne bildar med övriga allianspartier från valet 2014 oppositionen i Region Skåne efter att under två senaste mandatperioderna haft förtroendet av skåningarna att styra. 

Region Skånes ansvarsområden är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, kultur och medborgardialog!

Läs mer på alliansen webbsida:

www.oppositionskane.se

Annonser
Det här inlägget postades i Kollektivtrafik, Superbussar/BRT, Tillväxt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s