Nu får det vara nog!

(Publicerad i KB 140912)
Stefan Löfven (S) och Henrik Fritzon (S) svartmålar den skånska vården. De hävdar (Kb 10/9) att kvaliteten och tillgängligheten har försämrats sedan 2006. Det är fel.
Vi har en sjukvård med medicinsk kvalitet i världsklass, vilket bland annat visas av att vi har vunnit och återvunnit ansvar för rikssjukvård.
2006 var det fler än 12 500 personer som hade stått i kö för operation mer än 90 dagar, i juni i år var det 2 450.
2006 var det 36 300 som jobbade i vården. Vid senaste årsskiftet var de preliminärt 36 348. Visst, det har blivit ett par tusen färre i Regionen, men också ett par tusen fler i privat vård. Löfven och Fritzon ignorerar alltså flera tusen vårdanställda, bara för att det inte står Region Skåne på deras lönebesked.
Mellan 2002 och 2014 har vården fått mer än 4 miljarder kronor ytterligare, utöver sådant som löneökningar mm. Det är ett tillskott på nästan 20 procent.
Vi tar ansvar för vården, och framtiden. Cancermiljarden är en historisk satsning på en av våra största folksjukdomar, och vi avsätter 20 miljarder för att uppgradera sjukhusen i Malmö, Lund och Helsingborg. Nu är det dags att tänka på CSK och Hässleholm.

Pontus Lindberg (M)
regionråd
Stefan Lamme (M)
regionråd
Douglas Roth (M)
ordförande i habilitering- och hjälpmedelsnämnden
Region Skåne

Annonser
Det här inlägget postades i Debattartikel, Moderaterna i Region Skåne, sjukvård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s