Jag söker ditt förtroende!

Pia Kinhult skriver mycket väl i Kvällsposten varför en röst på Moderaterna är rätt i söndagens val. Artikeln följer nedan.

w5608 - prio

Jag söker ditt förtroende därför att jag respekterar att du kan och vill leva efter ditt eget huvud – därför är valfrihet och mångfald vägledande i all moderat politik.

Jag söker ditt förtroende i valet på söndag för att jag älskar och tror på Skåne. Jag söker ditt förtroende därför att jag vill fortsätta att jobba stenhårt för att Skåne ska bli ännu bättre att leva i. Tillsammans ska vi skapa möjligheternas Skåne – för alla efter var och ens förutsättningar.

Jag söker ditt förtroende därför att jag respekterar att du kan och vill leva efter ditt eget huvud – därför är valfrihet och mångfald vägledande i all moderat politik. Vi vill ge dig möjligheten att själv välja vem som ska hjälpa dig om du behöver tekniska hjälpmedel eller rehabilitering, barnfamiljen som behöver barnläkare eller du som behöver stöd inom psykiatrin. Din rätt som patient att själv välja har lett till mer vård och kortare köer. Det inflytandet och den makten för dig som patient vill jag trygga och garantera även i framtiden.

 

Jag söker ditt förtroende för att vi ska kunna satsa ytterligare en miljard kronor på cancersjukvården i Skåne. Vi har öppnat en toppmodern strålningsanläggning i Lund och startat ett diagnostiskt centrum i Kristianstad, men vi måste bli ännu bättre på att ta hand om alla som drabbas av denna folksjukdom. Här finns fortsatt många utmaningar. Därför är det mitt löfte att alla cancerdrabbade ska få en kontaktsköterska som ska ha ansvar för att upprätta en vårdplan och lotsa rätt genom vårdkedjan. All cancerbehandling ska också starta senast fyra veckor efter det att patientens remiss mottagits i specialistvården.

Jag söker ditt förtroende för att göra Region Skåne till en modern organisation.

Jag vill tacka alla medarbetare som dygnets alla timmar, året om, ser till att vi har hälso- och sjukvård, kultur och kommunikationer i världsklass. Utan er stannar Skåne. Men jag vet också att många medarbetare känner stor frustration över att de vill göra mer och arbeta smartare, och jag är fast besluten att öppna upp organisationen och premiera innovation och nytänkande. Entreprenörer och visselblåsare ska vi välkomna.

Jag söker ditt förtroende för att kunna reda ut allt trassel med IT inom Region Skåne. I dag lägger personalen ner alldeles för många arbetstimmar på att hitta rätt i föråldrade system och patienterna har rätt att kräva moderna och säkra kommunikationsvägar.

Är inte allt detta självklarheter? Rakt inte. Det borde vara så, men mycket arbete återstår och vi är också oeniga med S, SD och V om att genomföra ovanstående.

Jag söker ditt förtroende på söndag för att jag ska kunna göra allt i min makt för att du ska kunna få bland de bästa möjligheterna i världen att leva det liv som du själv önskar. Här i vårt älskade Skåne frågar vi vad du kan och vill och inte varifrån du kommer.

Pia Kinhult

Ängelholm, regionstyrelsens ordförande i Skåne och toppkandidat för Moderaterna”

(Artikeln publicerad i Kvp den 12 september 2014)

Annonser
Det här inlägget postades i Moderaterna i Region Skåne, sjukvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s