”Skånskt bredband på frammarsch –

Pressmeddelande publicerat på mynewsdesk

14 stadsnät och 2300 km kabel!

Skånskt Bredbandsforum (SBBF) rivstartar med att det offentliga Skåne, tillsammans med näringsliv och akademi, nu lägger en offensiv och blocköverskridande agenda för att förverkliga bredband av världsklass till alla.

I dag går startskottet för Skånskt Bredbandsforum, experter och ledande beslutsfattare i samverkan. Det är det första mötet för det samarbete som formellt etablerades i augusti 2014. Det offentliga skall tillsammans med näringsliv och akademi förverkliga visionen om bredband i världsklass till alla. 14 stadsnät tillsammans med över 2 300 km kabel skall säkra målet. I avtalet ligger också att det skall var en öppen prislista och att plattformen skall vara konkurrensneutral.

– Vi är mellan partierna överens om att detta är en av de viktigaste utvecklingsfrågorna för Skåne, säger regionrådet Pontus Lindberg (M), ordförande i regionala tillväxtnämnden. Både för tryggheten och näringslivets möjligheter.

– Bra och snabba internetuppkopplingar kan säkra tillgången till ny teknik i vården i hela Skåne, säger Ewa Bertz (FP), 1:e vice ordförande i regionala tillväxtnämnden. Av samma anledning behövs en utbyggd infrastruktur för bredband för näringslivets överlevnad utanför de stora städerna.

– Alla i Skåne ska ha tillgång till bra internet för att vi ska nå målet om att vara en av de mest attraktiva regionerna i världen, säger regionrådet Christine Axelsson (S), 2:e vice ordförande i regionala tillväxtnämnden. Skånskt bredbandsforum ska bidra till att öka kunskapen och medvetenheten om hur viktigt det är att alla har tillgång till bredband.

– Det är otroligt glädjande och ett styrkebesked att det offentliga, näringslivet och akademin i Skåne har valt att samarbeta i denna viktiga fråga som verkligen är av högsta prioritet, säger Jerker Bjurnemark, chef för samhällsplanering, Region Skåne.

Fakta

Skånskt Bredbandsforum leds av ordföranden i regionala tillväxtnämnden och är ett samverkansorgan mellan Region Skåne, Kommunförbundet Skåne, Länsstyrelsen Skåne, näringsliv och akademi.

För mer information och kontakt:

Pontus Lindberg (M)
Regionråd och ordförande i regionala tillväxtnämnden
Tel: 0708-53 33 96

Ewa Bertz (FP)
1:e vice ordförande i regionala tillväxtnämnden
Tel: 0706-03 43 39

Christine Axelsson (S)
Regionråd och 2:e vice ordförande i regionala tillväxtnämnden
Tel: 044-309 32 37

Jerker Bjurnemark
Chef för området samhällsplanering
Region Skåne
Tel: 044-309 33 44

Karl Gemfeldt
Projektsamordnare
Region Skåne
Tel: 044-309 32 99, 0768-87 07 59

Annonser
Det här inlägget postades i Bredband, Tillväxt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s