Kreativa idéer och produkter premieras på skånsk gala

Region Skåne – 2013-11-11 15:28 CET

På Kreativa Skåne delas idag ut priser, stipendier och hedersutnämnande inom arkitektur, design, miljö och miljöteknik. Skånes arkitekturpris delas ut av Region Skåne i samarbete med Sveriges arkitekter och Sustainable Business Hub delar ut pris och hedersomnämnande inom miljöteknikområdet.

Årets miljöpris går i år till Sven Norup, Norups gård i Knislinge, för att han har bidragit till att främja miljöutvecklingen inom lantbruket samt till Magnus Nyman, Häglinge, för utvecklingen av Mobile Organic Piggery (MOP).

Varje år utlyser Region Skåne i samarbete med Sveriges Arkitekter Skåne ett skånskt arkitekturpris som premierar en god byggd miljö i Skåne. I år går priset till HSB och arkitekterna Anders Lundin (ansvarig arkitekt på Griab), Abbas Chahrour och Juha Huhtilainen för kv. Rosmarinen i Helsingborg.

South Sweden Cleantech Award delas varje år ut av Sustainable Business Hub. Priset går i år till Malmberg för att de framgångsrikt har lyckats sprida sin biogasteknik långt utanför Sveriges gränser och varit en god ambassadör för svensk industri. Ilmar Reepalu får hedersomnämnade för att han genom sin roll som kommunalråd i Malmö främjat miljöteknik och dess genomslag på ett markant sätt i vår region.

Professionell design i utveckling av varor och tjänster ger ett mervärde för Skåne. Louise Hederström får årets designstipendium för Layer Puff, en möbel som presenterar en elegant och intelligent lösning för hur vi ska förvara klädesplagg vi inte kan skiljas från.

Pontus Lindberg, ordförande i Regionala tillväxtnämnden, Region Skåne säger: ”Årets pristagare har alla på ett värdefullt sätt bidragit till utvecklingen av ett mer miljövänligt och vackrare Skåne. Det är inspirerande att se bredden på de konkreta insatser som görs för att göra Skåne mer hållbart, både i staden och på landsbygden”.

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvården samt utvecklingen av näringsliv, kommunikationer och kultur i Skåne. Region Skåne har cirka 32 000 anställda och omsätter cirka 38 miljarder kronor (2013).Region Skånes högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs av invånarna i Skåne.

Annonser
Det här inlägget postades i arkitektur, design, Innovation och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s