Pressmeddelande – Regionråd från Kristianstad omvald som vice ordförande i Skånemoderaterna

Moderaterna i Kristianstad
Pressmeddelande
2013 04 14
För kontakt med Pontus,
Pontus Lindberg, 0708- 53 33 96
För kontakt med Maria:
Maria Malmer Stenergard, 0733- 12 81 52
Lördagen den 13 april genomförde Skånemoderaterna länsförbundsstämma på Törringelund i Svedala. I samband med detta omvaldes det moderata regionrådet från Kristianstad tillika ordförande i Region Skånes regionala tillväxtnämnd Pontus Lindberg som tredje vice ordförande.
– Jag är tacksam för förtroendet att fortsatt få vara med och driva ett av Moderaternas största partiförbund i en region som fortsätter att resa sig allt starkare på kartan. Arbetet med att göra Skåne rundare med god infrastruktur och att skapa en gemensam arbetsmarknad är en oerhört viktig fråga för oss. Vi behöver också bli bättre på att höja sysselsättningsnivån i Skåne, det är genom det som vi på riktigt kan dra nytta av vår regions fulla potential, säger Pontus Lindberg.
På stämman deltog även Kristianstadsmoderaternas riksdagskandidat Maria Malmer Stenergard som också var med och debatterade en av de inkomna motionerna.
– Jag deltog i debatten om den oerhört viktiga frågan kring våld i nära relationer. Motionen berörde ett eventuellt förstatligande av kvinnojourerna som jag själv inte förespråkade. Stämman valde senare också att avslå motionen. De ideella kvinnojourerna utför ett viktigt och angeläget arbete och jag menar att vi bättre behöver stödja krafter i det civila samhället. Ansvaret för att hjälpa våldsutsatta kvinnor ligger dock ytterst på kommunerna, och det är angeläget att fortsätta stötta arbetet så nära invånarna som möjligt i kommunerna.
Det säger Kristianstadsmoderaternas riksdagskandidat Maria Malmer Stenergard, som på lördagen deltog i Skånemoderaternas förbundsstämma tillsammans med strax över 200 valda ombud för att välja ny förbundsstyrelse och diskutera politiska förslag från medlemmar.
Annonser
Det här inlägget postades i Arbetslinjen, infrastruktur, Moderaterna, sysselsättningsgrad, Tillväxt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s