Många satsningar i regionala tillväxtnämnden 2013

Pressmeddelande 2013-01-25 14:26

Regionala tillväxtnämnden beslutade idag om internbudgeten för 2013. Totalt anslås 109,3 miljoner kronor till tjänstemannaorganisationen inom regional utveckling på Region Skåne.

– Vi har en hög ambitionsnivå för 2013 berättar Pontus Lindberg (M), ordförande i regionala tillväxtnämnden. Vi ska både vara en stark utvecklingsaktör och stärka Skånes konkurrenskraft, samtidigt som vi ska bedriva en effektiv verksamhet med hög kvalitet. Vår vision är en livskvalitet i världsklass för Skånes invånare, och för att nå dit måste Skåne ha en stark tillväxt.

Under 2013 kommer regionala tillväxtnämnden bland annat fatta beslut om en länsplan för regionaltransportinfrastruktur för Skåne för perioden 2014-2025 och trafikförsörjningsprogrammet ska revideras.

– Därför är en av 2013 års viktigaste satsningar att trygga den regionala infrastrukturen, vår livsnerv som är en förutsättning för att fler ska kunna arbeta, studera och bo i hela Skåne, berättar Ewa Bertz (FP), förste vice ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Regionala tillväxtnämnden skall också satsa på att fler insatser görs för att fler unga och utlandsfödda får möjligheter till arbete, och på det miljöstrategiska arbetet.

– Vårt miljöstrategiska arbete är väldigt viktigt för Skånes framtid. Vi gör detta för att Skåne ska ligga i framkant vad gäller klimatarbetet och för att Region Skånes verksamhet ska kunna vara fossilbränslefri 2020, säger Rasmus Ling (MP), ledamot i regionala tillväxtnämnden. Dessutom är det av största vikt att vi gör allt vi kan för att se till att komma till bukt med ungdomsarbetslösheten och öka möjligheterna för utlandsfödda att komma in på arbetsmarknaden.

Ambassadörsprogrammet med Medicon Village Academy får ett tillskott på nära 1,9 miljoner kronor.

– Det är en långsiktig satsning i linje med vårt mål om att Skåne ska vara Europas mest innovativa region år 2020, berättar Ingemar Jeppsson (C), ledamot i regionala tillväxtnämnden. Tidigare har programmet bland annat lett till vårt samarbetsavtal med Massachusetts inom områdena Life science, bioteknik, läkemedel och medicinteknik.

Under 2013 kommer Region Skåne också arbeta fram en ny regional utvecklingsstrategi, som ska ersätta det nuvarande regionala utvecklingsprogrammet.

– Genom utvecklingsstrategin kan vi förverkliga visionen om hur vi vill att Skåne ska se ut år 2030. Det är de beslut som fattas idag som kommer att forma hur Skåne ser ut imorgon, avslutar Per Einarsson (KD), ledamot i regionala tillväxtnämnden.

Mer information:
Pontus Lindberg (M)
Ordförande i regionala tillväxtnämnden
Tel: 0768-89 01 16

Ewa Bertz (FP)
Förste vice ordförande i regionala tillväxtnämnden
Tel: 0706-03 43 39

Rasmus Ling (MP)
Ledamot i regionala tillväxtnämnden
Tel: 0709-13 08 16

Ingemar Jeppsson (C)
Ledamot i regionala tillväxtnämnden
Tel: 0738-21 05 88

Per Einarsson (KD)
Ledamot i regionala tillväxtnämnden
Tel: 0708-62 75 55

Region Skåne styrs sedan valet 2006 av en fempartimajoritet bestående av Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet. Tillsammans utgör vi Femklövern i Skåne.

Annonser
Det här inlägget postades i arbetslöshet, infrastruktur, Innovation och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s