Rundtur med dubbeldäckare

Kanskeensuperbuss
Morgondagens superbuss (?) på plats vid Kristianstad C.
Gårdagens provtur med en dubbeldäckare runt om i Skåne fick bra genomslag i media. Själv provåkte jag mellan Broby och Kristianstad. Bussen var ljus och luftig på ovanvåningen, på nedreplan var det lite lågt i tak, men trevligt med små arbetsbord mellan 8 av platserna. Dessutom fungerade trådlöst internet alldeles utmärkt på denna buss, som snart går i trafik i Borås enligt uppgift.
Avseende drivmedel är det biogas som gäller för Skånetrafiken, så det här var ett provfordon som kräver en hel del anpassningar för att kunna rulla i Skåne.  Nästan 7 av 10 bussar som rullar i Skånetrafiken går idag på biogas. Det är nästan 700 bussar, och bara i år har ytterligare 80 nya gasbussar kommit till. Det är en miljösatsningen som gör verklig skillnad.
Annonser
Det här inlägget postades i Kollektivtrafik, miljö och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rundtur med dubbeldäckare

 1. Mikael Thorsén skriver:

  Vad är det som är ‘store’s med den här bussen? Det är ju en vanlig dubbeldäckare; såna är inget nytt. Superbussar ska vara tågliknande, gärna eldrivna, påstigning i alla dörrar, förköpta biljetter, de får gärna vara långa ekipage liknande spårvagnar. Framför allt ska dr uppfattas som ett tåg, inte som en buss, både invändigt och utvändigt.

  • Pontus Lindberg skriver:

   Hej!

   Du har helt rätt i att en riktig superbusslinje inte bara handlar om ett nytt fordon. Skall det lyckas ”att tänka tåg och åka buss” handlar det om hela resan, biljettlösning, kvalité i både resväg och säten osv. När vi talar om ”Superbuss” är det med detta som vision.

   När det gäller dubbeldäckarna kan de vara ett sätt att höja kvalitén på våra expresslinjer, kanske kan de sträckorna längre fram bli riktiga ”superbusslinjer”.

   Mvh

   Pontus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s