Regeringen på rätt spår

I dagens tidningar kan man läsa om Trafikverkets remissversion av den utökade kapaticitetsutredningen. Från Region Skåne sida kommer vi att kommentera de 700 sidorna i ett pressmeddelande i veckan. Men redan idag kommenterar jag kortfattat paketet i Kristianstadsbladet:

– Det är väldigt bra att regeringen går på linjen att utifrån kapacitetsbristerna försöka åtgärda stegvis, inte bara prata om ny infrastruktur utan att förbättra det befintliga systemet så att det fungerar, säger Pontus Lindberg (M).

På regionala tillväxtnämndens nästa sammanträde den 23 mars i Lund,  kommer vi att ta vårt yttrande. Men redan nu är det ingen hemlighet att vi från skånsk sida är beredda att ta ett större ansvar för infrastrukturen i Skåne. Därför skickade vi för några veckor sedan ett brev till ansvarig minister, som också bekräftat att hon kommer att svara positivt på vår inbjudan till en rejäl diskussion om hur tillsammans kan lyfta standarden på infrastruktur i hela Skåne.

Vi har i Skåne speciella utmaningar:

  • Vi är av strategisk betydelse för transporter till och från svensk, men även norsk och finsk exportindustri
  • Vi har en för Sverige unik flerkärning ortsstruktur som ställer speciella krav på god infrastruktur i alla skånska kommuner
  • Vi har vuxit samman till den nya miljonstaden i landskapet med Europas bästa jordbruksmark
  • Vi är den svenska delen av Nordens största arbetsmarknadsregion
Annonser
Det här inlägget postades i infrastruktur, Region Skåne, Tillväxt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s