Hyfsad majoritet – 130 Ja mot 16 Nej

Vid regionfullmäktiges möte den 1 nov fattades efter votering med siffrorna (130 Ja, 16 Nej (3 frånvarande) ett mycket starkt beslut om att förskottera medel för att bygga väg E22 i en helt ny sträckning förbi Linderöd och Vä.

Genom förskotteringen låses projektet fast och byggstarten kommer igång redan 2013. Sedan är förskottering en knepig sak. Infrastruktur är en statlig angelägenhet, men då staten oavsett färg på regeringen inte har levt upp till sitt åtagande blir kommuner och regioner tvingade till att agera.

Det här är en mycket bra satsning för nordöstra Skåne och tillsammans med Region Skånes satsning på Pågatåg Nordost visar det hur mycket regionfullmäktige tror på denna del av Skåne och att vi menar allvar med våra TABB-mål (Tillväxt, Attraktivitet, Bärkraft och Balans).  Detta beslut kommer att göra Skåne lite rundare och skapa betydligt bättre miljö i orter som Linderöd, Sätaröd och Tollarp. Nu försvinner den tunga trafiken rakt genom byn, det borde den gjort för länge sedan.

Det är också som jag nämnde i mitt inlägg en styrka för Skåne att vi kan fatta breda beslut i viktiga strategiska frågor. Siffrorna från omröstning visar att det är fler än jag som tror på detta och som väljer att göra saker och ting möjligt trots tvekan inför förskottering.

I projektet ingår också ett stort åtagande Kristianstad Kommun som kommer att ta ansvar för en avfart söder om Vä.

Det är också som (S) påpekat och fått in i beslutet en satsning som kommer att öppna nya möjligheter för kollektivtrafiken inte bara på vägen utan i hela det stråk som nu skapas.

Annonser
Det här inlägget postades i infrastruktur, Kollektivtrafik, miljö, Moderaterna i Region Skåne. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s