Regionråd kommenterar flygresor

Uppdatering 23 juli

I Kristianstadsbladet den 23 juli återanvänder Jonas Duveborn till stora delar den bloggpost han igår publicerade ”Flygande cirkus”, tyvärr är utrymmet i tidningen begränsat, så den kommentar jag redan igår gav fick inte plats, men går att läsa nedan, precis som Duveborns text har den utvecklats.

”Avseende resepolicyn publicerade vi den 22 juli nedanstående pressmeddelande och när det gäller vad våra medarbetare sysslar med på sin arbetstid, är mitt intryck att Region Skånes medarbetare varje dag försöker göra en så god insats som möjligt och att vi från politiken har en god kontroll över verksamheten. Löpande sker olika former av uppföljning för att säkerställa att våra resurser används på bästa möjliga sätt.

Avseende nyheten som diskuterats vill jag avvakta den genomlysning som kommer att ske av både resorna i sig och vår resepolicy, för att därefter kunna bestämma hur vi skall agera.

I dagens Kristianstadsblad (22 juli) inklusive Jonas Duveborns blogg och i gårdagens tidning har flygresor inom Region Skånes verksamhet ifrågasatts. Nedanstående pressmeddelande gick ut i det här ärendet den 22 juli och tydliggör vår ståndpunkt i ärendet.

Pressmeddelande:

Regionråd kommenterar flygresor

2011-07-21

Med anledning av dagens mediala granskning av flygresor inom Region Skånes ger Regionråd Pontus Lindberg (M) och Anders Åkesson (MP) följande kommentarer:

– Enligt uppgifter från tjänstemännen inom vår organisation har de nu aktuella flygresorna gjorts i enlighet med Region Skånes nuvarande resepolicy. Detta har vi i nuläget ingen anledning att misstro. Men eftersom vi som politiker ansvarar för skattebetalarnas pengar är det naturligtvis av högsta vikt att alla typer av missförhållanden kommer upp till ytan, säger Pontus Lindberg (M), Regionråd och ordförande i regionala tillväxtnämnden.

– Vårt mål är att tillgodose att de skånska skattebetalarnas pengar används på rätt sätt. Det är vår skyldighet som medborgarnas företrädare. Det finns anledning att kontinuerligt utvärdera vår organisations policies, i detta fall resepolicyn . Frågan kommer att lyftas efter sommaren. Detta är speciellt väsentligt att göra utifrån vårt regionala utvecklingsansvar samt vårt beslut att vara fossilfria år 2020, säger Anders Åkesson (MP), Regionråd.

Det här inlägget postades i Region Skåne och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s