1800 moderater i Karlstad

Samlar kraft och får nya idéer på moderaternas Sverigemöte i Karlstad. Partisekreteraren Sofia Arkelsten inledde och talade väl om vikten av ständig förnyelse.

Pass 1 – Alliansens partisekreterarna på plats i Karlstad. God stämning och stor samsyn, känns att det är ett bra gäng som trivs tillsammans. Mycket utveckling på gång i alla 4 partierna, så skapas en bra bas för Alliansens politik i valet 2014.

Finansministern talar om ordning och reda i ekonomin, välfärdens betydelse och globaliseringens utmaningar. Skolan och utbildningen får rejäl uppmärksamhet, kunskaper och lärarnas betydelse lyfts fram. Arbetslinjen lyfts fram.

Ansvar, jobb och sammanhållning!

Europas bästa finansminister får stående ovationer!

Pass 2 -Vårdval för patienterna. Drygt 220 fler vårdcentraler i hela Sverige efter olika vårdval. 23% mer vårdcentraler i hela landet (34 nya i Skåne plus 27%). Mycket bra siffror även i Stockholm och Halland, dessutom har vården gått till de som behöver det mest.

20110506-150001.jpg

(Filipa Reinfeldt presenterar goda resultat från Stockholm Läns Landsting)

Mats Eriksson från Region Halland fyller på med fler goda resultat. Ställde en fråga för att lyfta fram hur duktiga vi är med Hälsoval Skåne.

Pass 3 – Vertikala grupper (nya vägar att hitta nya väljare). Intressant exempel med hästen som utgångspunkt. (Hästen är den fjärde viktigaste inkomstkällan för svenskt lantbruk, inklusive spel omsätter hästnäringen 46 000 miljoner). Hästar är även viktiga för rehabilitering , intressant exempel från Humlamaden i Veberöd och ett hästpolitiskt program i Sjöbo. Gunilla Carlsson (biståndsministern)och Cecilia Widegren (riksdagsledamot) delade med sig av sina kampanjaktiviteter från senaste valrörelsen.

Pass 4 – Nytt ideprogram ”Ansvar för hela Sverige” kommer att ta sikte på framtiden och utgår från de värderingar och visioner vi bär med oss. Ideprogrammet skall föra vidare vår politik och under de kommande mandatperioden vara vår politiska kompass.

Viktigt att vi går till kärnan – Frihet är frånvaron av förtryck, men då kalla kriget faller i glömska, måste berättelsen förnyas. Samma resonemang gäller andra centrala begrepp som arbete, rättvisa, välfärd osv.

Statsministern möts av stående ovationer, i fonden står ”Alla jobb behövs”. Börjar väl om tuffa reformer, försvarar förändringarna i arbetslös-, sjukförsäkringsystemet och jobbskatteavdraget.

20110507-105800.jpg

Statsministern lyfter fram sina resor i verkligheten. Vi måste vinna väljarnas förtroende för vår politik för välfärden, här återstår en hel del arbete. Tydligt att statsministern verkligen kan lyssna och ta med sig berättelserna från verklighet i politiken.

Talet går över till att handla om arbete, kopplar ihop hela arbetslivet med samhällskontraktet.

20110507-111259.jpg

Full sysselsättning innebär att nästan alla kan jobba, men inte att alla jobbar 100% alltid. Fredrik lockar med morötter för aktiva pensionärer och piskor för studenter. Utanförskapet har minskat ordentligt, försvarar vår politik. Idag vill fler jobba, det syns i siffrorna.

Satsningarna på innovationer börjat ge resultat, statsministern lyfter fram exempel från verkligheten, berättar om vår företagarpolitik och våra resurser till forskning och utveckling. Infrastrukturen lyfts fram.

”Vi gör dem till vad de heter -Arbetsförmedlingen”

Migrationspolitiken lyfts fram, nu får nya svenskar arbeta, för var det förbjudet! Statsministern har mött dem, kritikerna vet inte vad de talar om. Arbetskraftsinvandringen är en del av arbetslinjen.

”Vanligt folk som jobbar skall få mer i plånboken” – Budskapet är tydligt ”Vi ger oss inte!”

20110507-113149.jpg

Talar väl om hur tillväxten och produktionsutveckling ser ut, exempel från Scania nästan 400% produktionstillväxt på 20 år.

Med ordning på finanserna kan en del jobb komma i den offentliga sektorn, men majoriteten av jobben måste komma den privata sektorn.

Oppositionen är emot allt, medan vi är för jobb. Statsministern ber om ursäkt för oppositionens oförskämda uttalande om ”skitjobb”. Sådana finns inte, alla jobb behövs!

”De säger jobb, men menar bidrag. Vi säger jobb och menar jobb!”

Stående ovationer avslutar Fredriks tal.

Sista passet – Det här är inte slutet utan startskottet! Mycket goda idéer från runt om i Sverige.

Annonser
Det här inlägget postades i Alliansen, Jobb, Moderaterna, Tillväxt, Valfrihet, Vård och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s