Ökad förtroende hos nya svenskar

Under helgen träffade jag två nya svenskar som båda är framgångsrika småföretagare. Båda tog spontant upp valresultatet och undrade hur nöjda vi moderater är med vårt resultat. Sådana positiva kommentarer får man stå ut när man gått runt i profilkläder i en hel valrörelse och nöjda är vi ju med vårt bästa valresultatet sedan tidigt 1900-tal.  Det riktigt intressanta var emellertid inte bara deras vänliga ord utan följdfrågan som kom direkt efter.

”Ni kommer väl inte att samarbeta med Sverigedemokraterna?”

Svaret har statsministern redan givit klart och tydligt, alliansregeringen kommer inte att samarbeta med Sverigedemokraterna eller göra sig beroende av dem i riksdagen.

Samma sak gäller i både Region Skåne och Kristianstad kommun. I både kommunfullmäktige och regionfullmäktige har jag dessutom flera gånger sett vad som finns under Sverigedemokraternas välpolerade mask. Under ytan finns det ett starkt främlingsfientligt parti med grova fördomar mot allt främmande och ett parti utan en realistiskt vision för framtiden, istället drömmer man sig tillbaka till ett ”Folkhem” där saker och ting faktiskt var sämre inte bättre!

Nu är det upp till oss som fått väljarnas förtroende är visa att vi förtjänar alla de nya rösterna fått, 335 752 st för att vara exakt.Många av dessa röster har kommit från nya svenskar.

(Totalt fick moderaterna 1 791 766 röster i valet till riksdagen.)

Annonser
Det här inlägget postades i integration, Moderaterna, Okategoriserade, Region Skåne och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s